Sport

Exerciţiile fizice pot fi la fel de bune ca un medicament pentru cei care suferă de boli de inimă, susţine un nou studiu.
Pentru a testa meritele exerciţiilor fizice şi ale medicamentelor la oamenii care suferă de boli de inimă, au fost luate în considerare sute de experimente, care au implicat aproape 340.000 de pacienţi.  Activitatea fizică a rivalizat cu pastilele pentru inimă şi chiar a depăşit medicamentele care previn atacurile de cord, notează BBC.   Pentru studiu, oamenii de ştiinţă de la Academia britanică de Ştiinţe Economice, de la Şcoala de Medicină Harvard şi de la Universitatea Stanford au luat în considerare orice studiu anterior care compara exerciţiile fizice cu medicamentele. S-au identificat 305 studii, pe care le-au inclus în analiza lor.  Atunci când au studiat toate datele, au descoperit că sportul şi medicamentele sunt pe acelaşi loc în ceea ce priveşte rata de succes.
Aceste descoperiri sugerează că exerciţiile fizice ar trebui adăugate pe reţetele medicilor care presupun medicamente pentru sănătatea inimii, susţin cercetătorii, accentuând faptul că pacienţii n-ar trebui să renunţe la pastile ci, mai degrabă, să le folosească în combinaţie cu sportul.   În zilele noastre, prea puţin adulţi fac îndeajuns de multe exerciţii fizice. Doar o treime dintre britanici, de exemplu, îşi fac norma de mişcare recomandată pe săptămână, şi anume 2,5 ore de activitate moderată ca intensitate, cum ar fi mersul pe jos sau plimbatul cu bicicleta.   În opoziţie, numărul medicamentele prescrise continuă să crească. Există o medie de 17,7 reţete pentru fiecare britanic în 2010, comparativ cu 11,2 în 2000.    „Medicamentele sunt o parte foarte importantă a tratamentului pentru multe probleme cardiace. În cazul în care suferi de o boală de inimă, sau ţi s-a spus că ai un risc crescut de atac de cord, vorbeşte cu medicul tău despre rolul exerciţiilor fizice în tratament“, ne sfătuieşte Amy Thompson, asistentă medicală la Fundaţia Britanică a Inimii.   Exerciţiile fizice, pe lângă medicamentele de protejare a inimii, au un rol vital şi este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili când şi cum sunt recomandate. „Exerciţiile regulate, o dietă echilibrată şi renunţarea la fumat îi pot ajuta pe oameni să scadă semnificativ riscul de atac de cord. De exemplu, activitatea fizică moderată poate reduce riscul de atac de cord şi cu 27%“, precizează medicul Peter Coleman, membru al Asociaţiei britanice împotriva atacului de cord.

sursa:adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu