retete

Legume crocante la cuptor

ngrediente:

  • 4 morcovi mari
  • 4 rădăcini de păstârnac
  • 4 cartofi
  • 1 ţelină potrivită
  • l100 g ulei
  • 1 lingură zahăr
  • l1 lămâie
  • 2 fire rozmarin
  • sare şi piper
  • mustar

mod de preparare:


1. Se spală bine legumele şi, fără a se curăţa de coajă, se taie în bastonaşe de grosimea unui deget, nu mai subţiri
2. Se pun într-un castron şi se presară cu sare şi piper
3. Se rade coaja lămâii pe răzătoarea mică şi se stoarce apoi de zeamă.
4. Se pune în zeama de lămâie coaja rasă, se adaugă zahărul şi, după ce s-a topit, se pun uleiul, muştarul şi rozmarinul tocat mărunt.
5. Se amesteca bine si se toarna sosul format in castron peste legume.
6. Se amestecă bine, se acoperă castronul cu folie de plastic şi se pune într-un loc cald 30 minute.
7. Se pun legumele împreună cu sosul din castron într-o tavă întinsă şi apoi se pune tava în cuptorul încins.
8. Se coc legumele la foc iute până când se pătrund şi se rumenesc bine, devenind astfel crocante

          Sucuri

Sucul de grepfruit

Contine multe minerale, vitamine (C, B1 si B2, PP), enzime, pectina, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ, antihemoragic. Este indicat in anorexii, dispepsii, oboseala, stari febrile, artrita, afectiuni pulmonare. Se administreaza 3 pahare pe zi, inainte de mesele principale. Se consuma ca atare sau indulcit cu miere.



Sucul de mere


Contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat in astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate sucuri pentru toate virstele. Se administreaza cite 3-4 pahare pe zi, inainte de masa. Combinat cu celelalte sucuri mai putin placute la gust, le da o aroma deosebita.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu