alimentatia

    Sanatatea este ceva imposibil de cumparat orcat de multi bai ai avea si,in baza oricăror lacuri recapatarea la comanda a sanatatii este frecvent o mare iluzie.
În pastratea sanatatii,comportamentul alimentar este categoric.Cantitatea de alimente consumate,preferinta pentru unele si dezinteresul pentru altele modul  de obtinere a lor,modul de pregatire culinara etc.
 Din nefericire,omul acorda atentie alimentatiei,doar atunci cand a perdut mul din propia-i sanatate.desi este o necesitate fundamentala ,omul considera alimentatia corecta ca pe o povara.Este foarte preocupat cu grijile de fiecare zi ,de modul cum sa castige mai multi bani sau sa-si rezolve mai bine partea materiala a vetii si lasa pe ultimul loc starea de sanatate.Se da putina importanta meselor,calitatii acestora mai adesea masa are loc in graba .


              la masa

  • momentul asezarii la masa poate fi adesea la fel de important ca si continutul mesei.

  • La masa,incercati sa fiti veseli,sa alungati toate gandurile negative.
  • Barfa la masa duce la ingrasare.
  • Spalati-va mainile inainte de a va aseza la masa.Mainile sunt adesea purtatoare de multi microbi aducatori de boala.Cercetarile au demonstrat ca pe fiecare centimetru patrat de palma se gasesc aproximativ 50.000 de germeni si numai jumatate dintre ei sunt eliminati prin spalarea mainilor timp de 6 minunte.
  • Servirea mesei in fata televizorului este contraindicata.
  • Mancati doar ceea ce va place,in acest mod veti pastra o buna forma digestiva
Incercati sa respectati orele de masa.Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare.





Merele

Marul combate constipatia si ajuta la o mai buna digestie. Consumand aceste fructe ajungi mai repede la senzatia de satietate si astfel mananci mult mai putin decat in mod normal. Pe langa faptul ca te ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, fibrele continute de mere previn depunerea colesterolului pe artere.
O alta varianta este dieta cu mere si iaurt, unde trebuie sa mananci cam 5-6 mere pe zi si pentru fiecare mar mancat sa consumi o jumatate de cana de iaurt.

Numeroasele studii efectuate de către cercetătorii din toată lumea au descoperit că merele previn unele probleme de sănătate sau cel puţin reduc riscurile la care sunt expuse corpurile noastre zilnic, prin proprietăţile lor curative.
Mărul fruct este tonic, răcoritor, antiseptic intestinal, depurativ-sanguin şi este indicat pentru astenii, surmenaj, reumatism, stări febrile, erupţii cutanate, cancer, amigdalită, insomnii, nervozitate, cefalee, constipaţie, fiind considerat pe bună dreptate un aliment-medicament.




Portocalele

Beneficiile portocalei asupra unui organism bolnav sau sanatos sunt numeroase. Deoarece citricul contine fosfor, calciul este mult mai bine asimilat de corp, fiind bun si in cazul copiilor, anemicilor, celor cu boli de inima, cu astm, celor cu febra sau convalescentilor.
Sucul de portocale au un efect detoxifiant asupra organelor interne, dar si energizant in cazurile de oboseala, datorita continutului de potasiu. De asemenea, sucul de portocale mai este recomandat si hepaticilor, persoanelor cu sangele mai gros, cu tromboza, cu un colesterol crescut, celor care sufera de constipatie, impotriva durerilor de cap si a migrenelor.
Portocala este considerata si un adjuvant pentru cei care sufera de insomnii si agitatie pe timp de noapte, acesta actionand asupra organismului ca un sedativ sau somnifer 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu